Torvet 6
8464 Galten
86945155

Foredrag

I BIO Huset afholder vi i løbet af året forskellige foredrag.

Dels foredrag arrangeret af BIO Huset selv; men også foredrag livestreamet fra Aarhus Universitets Offentlige foredrag i Naturvidenskab.
Under foredragene fra Aarhus Universitet er der mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholderen via SMS.
Livestream visningerne er støttet af Carlsbergfondet.

Derudover arrangeres der en række foredrag i samarbejde med Ældre Sagen.
Tilmelding til arrangementer i samarbejde med Ældre Sagen skal ske til:
Lis Sørensen, tlf. 23 11 35 93, e-mail: kasserer.galten@gmail.com

Herunder ser du alle BIO Husets programsatte foredrag:

torsdag 12. september

Daniel Rye


F

  torsdag 12. september

  3t 00min

  Ikke vurderet

  Daniel Rye

  19:00
  F - Sal 1
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  F
  ALT UDSOLGT

  I ISLAMISK STATS VARETÆGT I 398 DAGE

  Til efteråret er der premiere på filmen SER DU MÅNEN, DANIEL, der er en filmatisering af Puk Damsgårds roman om den danske fotograf Daniel Rye, der blev holdt som gidsel hos terrororganisa-tionen Islamisk Stat i over et år.

  I den anledning får BIO Huset besøg af Daniel Rye, der i sit foredrag giver et åbenhjertigt indblik i, hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.

  Daniel Rye fortæller hudløst ærligt, levende og detaljeret om sit fangeskab og det mareridt han gennemlevede de 13 måneder, og ikke mindst om, hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.

  Hør i foredraget Daniels rammende fortælling om, hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie hvor virkeligheden overgår fantasien.

  Billetpris 200,- kr.

  Bestilte billetter skal være afhentet senest en uge efter reservationen
  Biografpremiere: Onsdag 20. marts
  Instruktion:
  Skuespillere:
  Spilletid: 03:00
  Censur: Ikke vurderet

  tirsdag 19. november

  Kim Larsen - Mine unge år v. Jens Andersen


  F

   tirsdag 19. november

   0t 00min

   Ikke vurderet

   Kim Larsen - Mine unge år v. Jens Andersen

   19:00
   F - Sal 1
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   F
   KIM LARSEN - Mine unge år

   Med udgangspunkt i sin nye bog, "Kim Larsen. Mine unge år", fortæller Jens Andersen om den folkekære musikers farverige liv, der endte så brat i efteråret 2018, inden Kim Larsen og Jens Andersen havde færdiggjort den store erindringsbog, de var i gang med.

   Vi skal høre om en faderløs opvækst på stenbroen og om lange lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke, tegneglade morfar, der satte sit præg på en velopdragen dreng, der drømte om at blive enten cykelrytter eller luftakrobat, og fra begyndelsen havde et vågent men frygteligt genert øje til det modsatte køn. I ungdommen, hvor rockmusikken holdt sit indtog, forestillede Kim sig selv som enten skuespiller eller romanforfatter, men endte som skolelærer og spillemand.

   Undervejs i foredraget trækkes der lange linjer gennem Larsens liv og hans mange sange - fra barndommens gade i Københavns nordvest-kvarter, Askov Højskole, det mislykkede skolelærerjob og slumstormerårene omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til, men den unge vildmand også var fast besluttet på at gå sine egne veje.

   Et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der - med Kim Larsens ord og i Kim Larsens ånd - er "både til gården og til gaden".
   Biografpremiere: Onsdag 20. februar
   Instruktion:
   Skuespillere:
   Spilletid: 00:00
   Censur: Ikke vurderet